Thursday, April 25, 2013

Malaysian Driver Please Behave While Driving..

Assalammualaikum and Hello to readers...
How are you people? 
Hope all the readers fine and in good health..

My new entry.. just a little opinion to the driver..
Gosh.. terasa berbelit ayat yang aku nak guna.. so back to basic, Bahasa Melayu :D
Kali ini, post ini, tolonglah wahai pemandu kereta.. bertimbang rasalah...

Ok.. pernah tak korang yang pemandu kereta, bawa kereta dekat highway pada waktu malam, pastu kereta depan korang ni punyalah slow tahap siput walaupun taklah slow mana dengan kelajuan 110KM/J..
Dengan korang yang bawak laju entah tak tahu kejar apa, lalu korang pun high beam kereta depan korang walaupun korang jauh lagi dari kereta depan..
Rasa-rasa pernah buat tak?
Korang nak tahu apa perasan pemandu dan penumpang kereta depan, begini yew..
"Eh s***lah kereta belakang ni.. bagi high beam segala bagai.. tahulah nak pecut tapi pikir oranglah" itu ayat kereta depan..
Ok ini ayat kereta yang bertentangan pula
"Siot je kereta tu bagi high beam, ingat kau seorang je ada high beam" lalu pemandu tu bagi high beam balik..

Weh pemandu kereta, tolonglah, bertimbang rasa, akulah salah seorang penumpang dan pemandu yang terkena cahaya high beam dari kereta korang-korang ni..
Bawak kereta pakailah otak sikit.. manalah tahu ada pemandu yang tak dapat  menerima cahaya yang berlebihan.. ini boleh membuatkan kemalangan..
Ya, aku seorang yang rabun jauh, malah ada masalah dengan silau, so korang mesti faham kalau silau ni macam mana...
Jadi para pemandu, jika anda tidak reti guna segala kemudahan yang ada dekat kereta anda, baik campak lesen memandu anda dalam tong sampah..
Serious, aku menyampah kalau orang tak reti guna benda2 yang ada.. misalnya signal yang ada boleh membantu anda jika anda ingin membawa laju di lorong yang paling kanan.
Dengan menggunakan signal, pemandu lain faham jika pemandu tidak faham juga, gunalah hon yang ada..
Biar bising dari menyakitkan mata pemandu lain..

Lagi aku bengang bila kereta yang selalu high beam ni, lampu dia macam lampu rumah yang warna putih tu..
Serious yang tu buat mata aku berpinar kejap.. kalau yang warna kuning tu aku tak boleh terima juga..
Nak guna high beam bila menggunakan laluan yang gelap seperti kampung dan pastikan tiada kenderaan dari arah bertentang.. inilah masa yang sesuai nak guna high beam  :-) 

Ada lagi kesalahan pemandu, misalnya..
Keadan hujan yang terlampau lebat, lalu kamu-kamu pemandu kereta mula la menggunakan LAMPU HAZARD.. serious lampu HAZARD?
Ok, masa aku belajar nak ambil lesen ni, kegunaan lampu hazard adalah ketika masa kereta anda-anda rosak atau ada sesuatu terjadi kepada kenderaan anda..
Ok kesimpulan yang aku boleh buat, kereta anda terkena hujan yang sangat lebat maka anda terpaksa memasang lampu hazard..
Come on lah.. LAMPU HAZARD??? Korang memang tak fikir panjang..
Jika anda menggunakan lampu hazard di lorong kanan, manakala ada kenderaan yang rosak di bahu kiri jalan dan menggunakan lampu hazard, tidakkah anda terfikir mungkin kereta di kanan jalan itu rosak dan yang kiri itu tidak rosak? 
Ya mungkin ini pemikiran tipikal aku, kita semua tahu yang kat kiri tu kereta rosak dan yang kanan itu sedang memecut laju..
Sekali lagi, jika keadaan hujan yang lebat, anda pemandu hendaklah memasang lampu kenderaan anda sebagai indicator kepada kenderaan anda, dan jika anda ingin memecut didalam hujan lebat, sekali lagi gunalah signal yang ada..

Aku pun bukanlah pemandu yang berhemah, tetapi aku memikirkan perasaan pemandu lain jika aku melakukan perkara di atas..
Cuma perkara di atas, memang tidak pernah aku lakukan..
Sesekali aku langgar juga peraturan memandu, tapi tidak memudaratkan pemandu lain

Maka, para pemandu yang senior atau pun junior..
Bukan kita sahaja yang memandu kereta di jalan raya..
Jadi pandulah dengan berhemah semasa di jalan raya, jangan hanya memikirkan kenderaan anda besar atau pun mewah, maka anda berhak melakukan apa sahaja di jalan raya..
Hargailah nyawa orang lain dan nyawa anda sendiri..
Bila dah terjadi jangan salahkan orang lain, fikir kesilapan diri sendiri..

Girls and guys out there, please drive carefully and use knowledge while driving not use ur instinct..
Peace Yo!

Wednesday, March 20, 2013

23rd It Just A Number

Assalamualaikum readers~
Yes, I always update my blog in the middle of night hahaha..
As title, I already celebrate my 23 birthday..
And it just a number to mark how long have I live in this world...
And I really thank to Allah for give me the chance to live, see, breathe and others.
As I grow to be an adult, there is a lot I need to learn..
if I fail, I need to stand up and do well in life, never look back..

Also I want to thank to my family that raise me for the 23 years...
They are my strength to live in this world, without them, maybe I'm not here..

Life sometimes up and down..
When you up in the sky, remember to thanks to those who help you to be up..
And when you down, don't put a blame to others, It yourself to improve not others..
Think, your not alone in this world..
Like me, I always think that Allah is always besides me when I'm away from my family..
Don't forget your friend too, they can help you when you need one :D

Last word from me, Love yourself first, then others will love you back...

Monday, March 11, 2013

2AM and Lee Hi

Assalamualaikum, 안녕하세요, hello..
I post this new entry in the middle of night..
I'm back to post about K-pop again....

Yeah, I'm a fan of 2AM hurmm not so hard fan... but I really LOVE their songs..
I'm not a ballad genre, but 2AM give a harmonise sound and totally sweet..
I wanna complaint a small matter, but for me it is like a huge..
The things is, the number of views in youtube make me frustrated..
Here I didn't want to start a war or what.. but...

We know 2AM is a senior in the industry compare to Lee Hi but why?
Ok I get it, Lee Hi is a new generation in the industry and 2AM is middle and Shinhwa mostly evergreen generation?(what about shinhwa.. off topic)
Or the genre they carry make the number of view like that..
2AM - 5 days releases mv = 200 thousand viewers
Lee Hi - 3 days releases mv = 1 million
I think youtube is doing something about this views hahaha..

On the other hand, maybe JYPE / Big Hit E doesn't have enough promotion for their artist maybe..
Like Lee Hi comeback, they put a giant bear balloons at the building then people can see it!
Here I'm not a so fan to Lee Hi or what, but a 16 year old girl have such amazing talents..
Also, compare to the girls from JYPE again 15AND
I do prefer 15AND more than Lee Hi..
But nevermind.. I should respect my local music..

Here is the mv of 2AM - One Spring Day

This is Lee Hi - It's Over

Also a bonus 15AND - I Dream

Hope readers enjoy!
Last word for me, sokonglah industri muzik Malaysia!

Friday, March 8, 2013

New Year, New Semester, New Attitude

Assalamualaikum, Hello readers!
Such a long hiatus from me.. but now I'm back!!!

I know that is so late to wish happy new year.. It doesn't matter to me coz I didn't post anything since January until now..
For most 3 months, I had travel to many places.. From the North to the South..
Yes, I do like travelling but, money can be my obstacle to travel..

Now the new semester already started, so I'm gonna to study hard for this semester..
When play, I will play, time study I will study..
Hopefully, I do better this time and fight for it...

Friday, September 7, 2012

[Drama] Ghost & Gentlemen's Dignity

It's been for more than 1 month I didn't post anything...
Yet.. I back for a while hehehe...

As the title, I recently finished these 2 drama even these drama had finished airing in korea for a month I think..
But still no so late to review these drama..

유령 a.k.a Ghost a.k.a Phantom

So Ji sub as Kim Woo Hyun (I'm Sorry, I Love You)
Lee Yeon Hee as Yoo Kang Mi (Paradise Ranch)
Uhm Ki Joon as Jo Hyun Min (Scent of Women, Dream High)
G.O (MBLAQ) as Lee Tae Gyun


A drama based on a cyber investigation squad. Kim Woo Hyun is a detective for the Cyber Squad. He investigated the secrets behind the cyber world.

As I watched this drama, make me feel like wanna learn like what they do in the drama..
In reality, it have like that.. but nevermind.. I has choose my path already :D

Actually, this drama not in my watching drama list.. 
This drama was introduce by my friend then I just watch it and find it is interesting..
This drama made me can't wait till the new episode.. Fluke I just watch a little bit late and still can catch up a new episode..
For those who didn't watch it yet, watch it and it worth to watch than other lovey dovey drama..
Even this drama more like investigation but there some info that could use through online..
Also, G.O as the member of the cyber investigation squad seem to be so cute to the team..
The acting also good enough even the scene with him not so much as So Ji Sub..
I wait for a new role from G.O XD

Gentlemen's Dignity

Jang Dong Gun as Kim Do Jin
Kim Soo Ro as Im Tae San
Kim Min Jong as Choi Yoon
Lee Jung Hyuk as Lee Jong Rok
Kim Ha Neul as Seo Yi Soo
Yoon Se Ah as Hong Se Ra
Yoo Jin Yi As Im Me Ah Ri
Kim Jung Nan as Park Min Sook
Lee Jong Hyun (CN Blue) as Colin

A drama about the careers and love lives of urban professionals. It tell the story of four men in their forties as they go through love, breakup, success and failure.
The drama about a friendship between the four of them since the high school until they age forty.

I didn't know why I watch this drama when the lead actors was not in twenties but it forties hahaha..
I thought it just a drama with nothing but.. sometimes it flutters my hearts OMO.. hahaha..
It's true.. but I don't know why.. seem the actors are too charming for me or others..
Not forgotten, Lee Jong Hyun from CN Blue, totally jjang! 
I'm not falling in love with but, I do like him more now..
For me he is the no.1 in CN Blue.. yeah.. I did Like him from the debut till now..

Moreover, I really like when he sing in the last episode of the drama..He sing for Me Ah Ri
Here the song

The original singer is Juniel from song Illa

This song always used as inserted song for Choi Yoon and Im Me Ah Ri..

Hopefully, this review can give u another perception to these drama.. enjoy watching!